Endoszkópos vizsgálatok

Az endoszkópia egy már meglévő testnyíláson, vagy minimális sebzésen keresztül  behatoló orvosi diagnosztikai és terápiás eljárás, amely a szervezet belső részeinek vizsgálatára, és szükség esetén gyógyítására alkalmas. Az endoszkópia során egy keskeny csövet vezetnek a test belső üregeibe, hogy a végére szerelt kamerával láthatóvá tegyék az adott belső szervechnikák fejlódésének kök felépítését és állapotát az orvos számára. Az endoszkópiás eljárások gyakran fájdalom mentesek, de egy részük igen kellemetlen vagy fájdalmas lehet, ezért ezeket bódításban, vagy altatásban is végzik.

Az endoszkópia során a belső szervek vizsgálatán kívül beavatkozásokra is lehetőség van: szövettani mintát lehet venni, eltávolítani kóros képleteket (pl. polypusokat a vastagbélből), sőt teljes műtéteket is lehet végezni, ezeket hívjuk laparoszkópos műtéteknek (pl. epehólyag eltávolítás, vakbél műtét, vesekő eltávolítás, de teljes vastagbéldaganatokat is lehet laparoszkópos műtéttel eltávolítani). Klinikánkon az elsők között végeztünk magán egészségügyi körülmények között felső (gasztroszkópia: nyelőcső, gyomor, nyombél) és alsó (kolonoszkópia: végbél, vastagbél) gasztroenterológiai endoszkópos vizsgálatokat és beavatkozásokat. 

Az altatásos technikák fejlődésének köszönhetően, és felismerve a paciensek erre vonatkozó igényét, a lehető leghamarabb kezdtük ezeket a vizsgálatokat aneszteziológus felügyelete mellett altatásban végezni.

Mindennek eredményeképpen fennállásunk óta több, mint húszezer endoszkópos vizsgálatot végeztünk, az elmúlt évben 1200 gasztro és 1200 kolonoszkópiát, jelentős részüket altatásban.

Töltse ki vastagbélrák rizikótesztünket.
Rizikóteszt kitöltése
Tudja meg, hogy Önnél mekkora a kockázata a vastagbélrák kialakulásának!