Dr. Suhajda Kornélia

Bőrgyógyász szakorvos

1984-ben diplomáztam a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, majd a kecskeméti megyei kórház bőrgyógyászati osztályára kerültem, 1989-ben szakvizsgáztam bőr-és nemigyógyászat, kozmetológiából. 1990-óta Budapesten dolgozok Óbudán a Szent Margit Rendelőintézetben bőrgyógyász főorvosként, illetve 1995-óta működik a magánpraxisom. Immár 26 éve a Professional Orvosi Kft. berkein belül végzem magánbőrgyógyász tevékenységemet. Gyermek és felnőtt szakellátást egyaránt végzek. Angol nyelven folyékonyan beszélek. Bőrgyógyászként a kültakaró tökéletes egyészsége jelenti számomra hivatásom beteljesülését. Orvosként tudom, emberként személyesen érzem a lélek és a bőr egységének, összhangjának igényét. Én nem megfiatalítani akarok, hanem az egészség egységét fenntartani. Az öregedés az egyensúly ellen hat, így a fiatalos, egészséges bőr elérése a célom. 

Gyors, megfelelő diagnózis, határozott kezelés! 

Nem a kezelések, terápiák sokaságában hiszek. Egy igazán időben felállított diagnózis, és a minimális, de elengedhetetlen terápia az elvárásom. Klasszikus bőrbetegségek kezelése az erősségem. A bőr a lélek tükre és ez vonatkozik a belső szervek betegségeinek bőrön megjelenő apró tüneteire is. Kapcsolatokat keresek, amik behálózzák a szervezet egységét. Belgyógyászati betegségek bőrtünetei a kedvenc területem, szeretem azokat felkutatni, megfigyelni. Az új kezelési eljárások iránti érdeklődésem nem hanyatlik, de egyben ragaszkodom is a bevált minimalista módszerekhez. Kezelek csecsemőket, gyermekeket, fiatal felnőtteket és idősebb életkorú pácienseket egyaránt. Bőr-és nemigyógyászat, kozmetológia egymással nagyon összefüggő területek. Klasszikus ekzema, allergia, pikkelysömör kezelése az utóbbi időben egyre tökéletesebbé vált. A tinédzserek betegsége az acne is nagyon elterjedt, annak ellenére, hogy a dermokozmetikumok sokasága áll rendelkezésre, egyensúlyt tudunk teremteni a megfelelően kiválasztott orvosi módszerekkel, gyógyszerekkel. 

Bőrünk felülete hatalmas, más szervekhez képest. Sokféle jóindulatú növedék jelenhet meg az idő előre haladtával, amit a környezeti tényezők, kozmikus sugárzás nagyon befolyásolnak. Anyajegyek, hámszemölcsök, jóindulatú kötőszöveti tumorok vizsgálata, szükség szerint kezelése elengedhetetlen. A fényvédelemre, mi bőrgyógyászok nagy hangsúlyt fektetünk. Segítünk a megfelelő készítmény kiválasztásában, és ha szükséges tanácsot adunk, időnként határozottan javasoljuk a növedékek kezelését, eltávolítását. Helyben a rendelésen elektrokauteres beavatkozásra és folyékony nitrogénes fagyasztásra van lehetőség. Mindkét eljárás egyszerű, megbízható, könnyen kivitelezhető. Ne feledkezzünk meg a vírusos szemölcsök mielőbbi, megfelelően hatékony kezeléséről. Ebben a folyékony nitrogénes fagyasztásnak van meghatározó szerepe. Anyajegyek, bőrnövedékek ellenőrzése félévente lenne ideális, személyesen a tapasztalataim szerint ezt ajánlom. 

A bőrdaganatok, még ha rosszindulatúak is gyakran nem okoznak tüneteket, azaz panaszokat. A bőrgyógyász feladata ezeket felfedezni és beindítani a terápiát. Sok rosszindulatú melanoma malignumot diagnosztizáltam, de ez több esetben a véletlen műve volt, a lényeg, hogy észrevegyük. A szűrővizsgálatok nagyon nagy jelentőségűek, időnként életet is menthetnek az időben felfedezett daganatok eltávolításával. Vannak speciális bőrbetegségek is, amik ritkán jelentkeznek, de gondos vizsgálattal felfedezhetők és a gyakorlat segít a mielőbbi gyógyulásban. Várok mindenkit vizitre, akinek a bőre, akár csak egy kicsit is megváltozott. Ne érezzük magunkat elveszettnek, ebben segít a tapasztalt bőrgyógyász!

Kapcsolódó vizsgálatok