Dr. Herczeg Márta

Pszichiáter, pszichoterapeuta, homeopata szakorvos

1992-ben kaptam diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

Már az egyetemi évek alatt kialakult bennem az a meggyőződés, hogy a testi és a lelki folyamatok igen szorosan összefüggenek, és nem lehet valódi gyógyulást elérni csupán a testi tünetekre vagy egyes szervekre irányuló kezelésekkel. Mindig az érdekelt, hogyan lehet az embert teljességében, a testi mellett lelki és szellemi dimenzióit is figyelembe véve gyógyítani.

2004-ben pszichiátriából, 2006-ban pszichoterápiából szereztem szakvizsgát. Több mint 20 éve foglalkozom klasszikus homeopátiával, két hagyományos orvosi szakvizsgám mellett az Európai Homeopátiás Bizottság nemzetközi diplomájával is rendelkezem.


Magánpraxisomban integratív szemlélettel dolgozom, vagyis egymás mellett használom a hagyományos és az alternatív orvoslás eszközeit. A gyógyító módszer kiválasztásának legfontosabb szempontja mindig a páciens érdeke, célom a tartós, mélyreható gyógyulás elérése. Gyakran használom a homeopátia és a pszichoterápia kombinációját a mentális panaszokkal érkező páciensek gyógyításánál. 

Mivel a homeopátia önálló gyógyító rendszer, nem csupán lelki problémákkal, hanem bármely, homeopátiával jól kezelhető betegséggel hozzám forduló pácienst, gyermeket is szívesen fogadok a rendelésemen.

A gyógyítás mellett elkötelezetten támogatom a homeopátia ügyét. Évekig dolgoztam és a Simile című homeopátiás orvosi szaklap szerkesztőbizottságában és a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület vezetőségében, szerveztem a homeopátia világszerte ismert, vezető alakjainak magyarországi szemináriumait. Jelenleg a homeopata orvosok képzésében és továbbképzésben előadóként veszek részt.

Angolul is vállalok pácienseket.

Kapcsolódó vizsgálatok